ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜύδια γεμιστά με πλιγούριΜύδια γεμιστά με πλιγούρι

Μην τρομάξετε από το πολύ υγρό που θα δείτε όταν ανοίξετε το καπάκι. Τα μύδια, ανοίγοντας, θα βγάλουν όλη τη θάλασσα που έχουν κρατήσει, για τον λόγο αυτό δεν προσθέτουμε καθόλου αλάτι στη συνταγή αυτή.

1 ώρα προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και κρόκο Κοζάνης, σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε τα μύδια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν με το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το κρασί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον κρόκο, ανακατεύουμε απαλά και κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  4. Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  5. Σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα, μαζί με το ζουμί τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών