ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτοπιτάκια με φύλλο κουρού και μελωμένα κρεμμύδια με θυμάριΚοτοπιτάκια με φύλλο κουρού και μελωμένα κρεμμύδια με θυμάρι
20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιαξουμε το κοτόπουλο κρασάτο με μαραθόριζα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε έτσι ώστε να καλυφθεί καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μαραθόριζες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε 400 ml νερό, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τα ντοματάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά
  5. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τις μαραθόριζες και τα σκόρδα, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών