20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιαξουμε το κοτόπουλο κρασάτο με μαραθόριζα, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε έτσι ώστε να καλυφθεί καλά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μαραθόριζες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε 400 ml νερό, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τα ντοματάκια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με τις μαραθόριζες και τα σκόρδα, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.