20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με αρακά και καρότα στην κατσαρόλα αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά για το σερβίρισμα.
- Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Μετριάζουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε 200 ml νερό, τον αρακά, τον άνηθο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσει λίγο ο αρακάς.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε πάνω από το κοτόπουλο με αρακά και καρότα το μείγμα με τα ντοματίνια και σερβίρουμε,.
Λευκά κρασιά με άγγιγμα βαρελιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.