ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκια κοτόπουλου με ασιατικά αρώματα και κρούστα σουσαμιούΣουβλάκια κοτόπουλου με ασιατικά αρώματα και κρούστα σουσαμιού
20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με αρακά και καρότα στην κατσαρόλα αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά για το σερβίρισμα.
  2. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  4. Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Μετριάζουμε τη φωτιά.
  8. Προσθέτουμε 200 ml νερό, τον αρακά, τον άνηθο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  9. Μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσει λίγο ο αρακάς.
  10. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Σκορπίζουμε πάνω από το κοτόπουλο με αρακά και καρότα το μείγμα με τα ντοματίνια και σερβίρουμε,.

Λευκά κρασιά με άγγιγμα βαρελιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών