ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧούμους από ψητά παντζάρια με τσιπς γλυκοπατάταςΧούμους από ψητά παντζάρια με τσιπς γλυκοπατάτας
10' προετοιμασία
2 ώρες και 25' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το εξωτικό χούμους φασολιού με καρότο και γουασάμπι πρώτα στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον ζωμό, το καρότο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, τη δάφνη και το σκόρδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  4. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.
  5. Αλατίζουμε το φαγητό 10 λεπτά πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
  7. Μεταφέρουμε τα φασόλια στο μούλτι μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας από τα υγρά της κατσαρόλας.
  8. Προσθέτουμε την πάστα γουασάμπι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να λιώσουν καλά όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  9. Σερβίρουμε πάνω σε ζεστές φέτες από χωριάτικο ψωμί με ψιλοκομμένα ντοματίνια και φρέσκα φύλλα μαϊντανού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών