ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣμπρόκολο κατσαρόλας με μοσχάρι και δυόσμοΜπρόκολο κατσαρόλας με μοσχάρι και δυόσμο
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μπρόκολο με κάρι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε το μπρόκολο, το κάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά για 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το μπρόκολο και να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι.
  4. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Συνοδεύουμε με χωριάτικο προζυμένιο ψωμί και φέτα βαρελίσια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών