15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μπρόκολο με κάρι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, το κάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το μπρόκολο και να μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με χωριάτικο προζυμένιο ψωμί και φέτα βαρελίσια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.