15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την καυτερή πάπρικα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον μαϊντανό.
  6. Ανακατεύουμε απαλά να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μια αρωματική μαλαγουζιά ή ένα σεμνό και δυναμικό Σαββατιανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών