30'
προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Χταπόδι
- Για να φτιάξουμε tacos με χταπόδι και σαλάτα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το χταπόδι και τους κόκκους πιπεριού σε ένα μέτριο ταψί (δεν χρειάζονται υγρά, θα βγάλει το χταπόδι τα δικά του) και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ξεφουρνίζουμε και το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Το βάζουμε σε ένα τηγάνι με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πιπέρι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού.
- Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Σαλάτα
- Παράλληλα, σε ένα μπολ πασπαλίζουμε το λάχανο και το καρότο με λίγο αλάτι και τα ζουλάμε με τα χέρια μας μέχρι να μαραθούν.
- Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Σάλτσα
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Τacos
- Αλείφουμε τις πιτούλες με τη σάλτσα.
- Γεμίζουμε με τη σαλάτα και από πάνω μοιράζουμε το χταπόδι.
Μπίρες δροσερές, πασπαρτού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.