ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜεξικάνικα τάκος με χταπόδι, ανανά και σάλτσα αβοκάντοΜεξικάνικα τάκος με χταπόδι, ανανά και σάλτσα αβοκάντο
25' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: για 6 μεγάλα ή 10 μικρά τάκος

Για τις γαρίδες

Για τα tacos (εναλλακτικά, σερβίρουμε το όλον σε μικρές αραβικές πίτες)

Διαδικασία

Κρεμμύδια

  1. Για τα tacos με γαρίδες, ρίχνουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε για 2 ώρες να «μαριναριστεί».

Γαρίδες

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, το λεμονόχορτο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ και το λεμόνι μαζί με 150 ml νερό.
  2. Αλατίζουμε και βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (είναι αρκετός ο χρόνος για τις γαρίδες· αν τις βράσουμε περισσότερο, θα σκληρύνουν).
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά, να αρωματιστούν.
  5. Βγάζουμε τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος - το υγρό το κρατάμε, αν θέλουμε, για να το σερβίρουμε ως σάλτσα σε πιλάφι.

Σερβίρισμα

  1. Βάζουμε σε κάθε tacos πρώτα το ψιλοκομμένο μαρούλι, μετά λίγη τριμμένη καρύδα, όση σάλτσα guacamole μάς αρέσει, γαρίδες, ανανά, στο τέλος το μαριναρισμένο κρεμμύδι και σερβίρουμε τα tacos μας αμέσως.

Μυστικά

* μοιάζει με το φρέσκο κρεμμύδι, αλλά έχει έντονη λεμονάτη γεύση - σε ορισμένα σούπερ μάρκετ (π.χ. Θανόπουλος) και σε εξειδικευμένα καταστήματα με προϊόντα Άπω Ανατολής, όπως το Salamat και το Wok Shop. Εναλλακτικά, 5 - 6 φύλλα λουίζας ψιλοκομμένα -σε ορισμένα σούπερ μάρκετ- ή 1 κουτ. γλυκού λουίζα ξερή, κοπανισμένη -σε μπαχαράδικα- ή 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, με διαφορετικό αρωματικό αποτέλεσμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 107.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών