20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σαλάτα ανανά
Για την πικάντικη σάλτσα
Διαδικασία
- Για τα μεξικάνικα τάκος με χταπόδι, ανανά και σάλτσα αβοκάντο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Βάζουμε το χταπόδι σε ταψί που να το χωράει ακριβώς, με τις βεντούζες προς τα πάνω, ρίχνουμε την πιπεριά, το πιπέρι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, ώστε να ψηθεί μέσα στα υγρά του για περίπου 30 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε.
- Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το χταπόδι για 4-5 λεπτά, ίσα ίσα να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το σουσάμι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα.
- Γεμίζουμε τα τάκος με σαλάτα, χταπόδι και σάλτσα και σερβίρουμε.
Μεξικάνικες μπίρες!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.