15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Αποκόβουμε τους κορμούς από τα πλοκάμια, τα οποία αφήνουμε στην άκρη για άλλη συνταγή.
  2. Κόβουμε τους κορμούς κατά μήκος στη μέση και έπειτα με καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβουμε με πλαγιαστή τη λάμα λεπτές λωρίδες, σαν μακριές χυλοπίτες ή ταλιατέλες.
  3. Βράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
  4. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις σουπιές.
  5. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, σείοντας τακτικά το τηγάνι, κι έπειτα ρίχνουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.
  7. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το ταχίνι και 2 κουτ. σούπας νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, σκορπίζουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
  8. Τέλος, ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε ξανά (αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη για να μη σφίξει η σάλτσα) και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
  9. Μοιράζουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.

Μια ώριμη βαρελάτη Σαντορίνη, μια υπέροχη Falangina, ίσως και ένα off dry Riesling, ή ένα βαρελάτο Chardonnay περασμένων ετών.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 184.

Συνταγές με Ζυμαρικά

Συνταγές με Καρύδια

Συνταγές με Μακαρόνια

Συνταγές με Σουπιές

Συνταγές με Ταχίνι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών