30' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  4. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, τα καρότα, τον αρακά, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε το νερό που είχαμε κρατήσει στην άκρη και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μυρωδικά, το ξύσμα και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.

Αρωματική μαντινεία!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών