30'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τη γαριδομακαρονάδα λευκή, με αρακά και καρότο, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό όπου τα βράσαμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, τα καρότα, τον αρακά, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε το νερό που είχαμε κρατήσει στην άκρη και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μυρωδικά, το ξύσμα και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.
Αρωματική μαντινεία!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.