ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαγγέτι με γαρίδες και τσίλιΣπαγγέτι με γαρίδες και τσίλι
1 ώρα προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τη μακαρονάδα θαλασσινή, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά (προσθέτοντας αν χρειαστεί ελάχιστο νερό).
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
  3. Μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα μπολ.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις λεπτές φέτες από το χταπόδι και το καλαμάρι μόλις για 1 λεπτό! Θέλουμε να ροδίσουν γρήγορα χωρίς να προλάβουν να βγάλουν τα υγρά τους. Δεν τα μαγειρεύουμε περισσότερο - τα θέλουμε κρουστά, «ζωντανά».
  5. Τα μεταφέρουμε στο μπολ με τα άλλα υλικά.
  6. Βάζουμε την ίδια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα οστρακοειδή, το σκόρδο, το ούζο, το λεμόνι και 100 ml νερό, σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά ίσα να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  7. Σουρώνουμε το ζουμί για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα και το κρατάμε στην άκρη.
  8. Τα όστρακα, αν θέλουμε τα καθαρίζουμε (από τις ακαθαρσίες που έχουν στο εσωτερικό τους), αλλιώς τα κρατάμε μέσα στο όστρακο (για ομορφιά).
  9. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 - 3 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
  10. Τα σουρώνουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά με τα υγρά που άφησαν στο πιάτο, το ζουμί που κρατήσαμε στην άκρη, τη μουστάρδα, το μαϊντανό, το ξύσμα και αλατοπίπερο.
  11. Ζεσταίνουμε τη μακαρονάδα για 1 - 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, να αναμειχθούν οι γεύσεις. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 94.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών