ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνίσια κεφτεδάκια με κύμινο και ντιπ γιαουρτιούΑρνίσια κεφτεδάκια με κύμινο και ντιπ γιαουρτιού
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους αρνίσιους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο, πρώτα προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε βαθύ μπολ και αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
  5. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, το ούζο και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  6. Πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ. περίπου και τους πιέζουμε να γίνουν ελαφρώς πλακέ.
  7. Τους απλώνουμε στο ταψί και φουρνίζουμε στο ψηλότερο ράφι του φούρνου, ακριβώς κάτω από το γκριλ.
  8. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν όμορφα.
  9. Ξεφουρνίζουμε και τους βάζουμε σε πιατέλα.
  10. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών