ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτεδάκια με αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα και μελιτζάναΚεφτεδάκια με αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα και μελιτζάνα
20' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
15' αναμονή
Σύνολο: 55'

Υλικά

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνίσια κεφτεδάκια με κύμινο και ντιπ γιαουρτιού, αρχικά βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Μπορούμε να κάνουμε το ζύμωμα στο μίξερ με το «φτερό» για τις ζύμες.
  2. Βάζουμε το «ζυμάρι» στο ψυγείο για 10-15 λεπτά, να σφίξει λίγο και να αναμειχθούν τα αρώματα.
  3. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιουρτιού.
  4. Βάζουμε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή μια κατσαρόλα) με μπόλικο ελαιόλαδο (τουλάχιστον 2 εκ. από τον πυθμένα του σκεύους) να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
  6. Τηγανίζουμε, τα κεφτεδάκια, σε δόσεις μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές. Δεν στριμώχνουμε πολλά στο τηγάνι, γιατί τότε θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα «βράσουν» μέσα σε αυτό απορροφώντας μεγάλη ποσότητα.
  7. Δοκιμάζουμε ένα για να δούμε αν έγιναν και τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
  8. Συνεχίζουμε μέχρι να τηγανίσουμε όλους τους κεφτέδες.
  9. Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να χαμηλώσουμε τη φωτιά, για να μην αρπάξουν οι επόμενες δόσεις χωρίς να γίνουν στο εσωτερικό τους. Επίσης, συμπληρώνουμε λάδι αν χαμηλώσει πολύ η στάθμη του.
  10. Συνοδεύουμε, τα αρνίσια κεφτεδάκια με κύμινο και ντιπ γιαουρτιού, με αραβικές ή ελληνικές πίτες, ελαφρώς λαδωμένες και ζεσταμένες στον φούρνο ή στο τηγάνι, και το ντιπ γιαουρτιού.

Μυστικά

*Πρόκειται για τους σπόρους από το χορταρικό «μοσχοσίταρο». Το βρίσκουμε σε σπόρους και σε σκόνη σε καλά μπαχαράδικα. Χρησιμοποιείται και χαρίζει το όνομά του στην πάστα μπαχαρικών που «ντύνει» τον παστουρμά. Εναλλακτικά, μπορούμε να «κλείσουμε» τους κεφτέδες με λίγη σάλτσα γιαουρτιού μέσα στις πίτες σαν τυλιχτά σουβλάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών