ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαχανικά ψημένα στη λαδόκολλα με κεφαλοτύριΛαχανικά ψημένα στη λαδόκολλα με κεφαλοτύρι
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μαραθόριζες γλυκόξινες με ούζο, μέλι και δεντρολίβανο, ξεκινάμε καθαρίζοντας τις μαραθόριζες ως εξής.
  2. Κόβουμε και αφαιρούμε τα πιο σκληρά εξωτερικά κοτσάνια με τις πράσινες κορυφές, καθώς και την κάτω, σκληρή πλευρά της ρίζας.
  3. Αφαιρούμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα. Τις κόβουμε στη μέση από το κοτσάνι μέχρι τη ρίζα.
  4. Τις απλώνουμε σε μονή στρώση σε ταψί και ανάμεσά τους τακτοποιούμε 2 μανταρίνια καλά πλυμένα, με τη φλούδα τους, κομμένα στη μέση.
  5. Τις περιχύνουμε με μείγμα από καλά ανακατεμένα το ούζο, το μέλι, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο.
  6. Ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 1 ώρα.
  8. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν λίγο στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών