20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την ψαρόσουπα με καβούρια και αστακό, κάνουμε ως εξής: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό (περίπου 2½-3 λίτρα) βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτουμε τις σκορπίνες και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τον μπακαλιάρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τους αστακούς και τα καβούρια και βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά με ανοιχτή την κατσαρόλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τη σούπα και τη μεταφέρουμε σε σουπιέρα.
- Σερβίρουμε τα ψάρια και τα λαχανικά σε πιατέλα.
Sherry fino.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.