20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ψαρόσουπα με καβούρια και αστακό, κάνουμε ως εξής: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό (περίπου 2½-3 λίτρα) βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν μία βράση.
  2. Προσθέτουμε τις σκορπίνες και μαγειρεύουμε για ακόμα 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τον μπακαλιάρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο με κλειστό καπάκι για περίπου 20 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τους αστακούς και τα καβούρια και βράζουμε για ακόμα 15 λεπτά με ανοιχτή την κατσαρόλα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τη σούπα και τη μεταφέρουμε σε σουπιέρα.
  5. Σερβίρουμε τα ψάρια και τα λαχανικά σε πιατέλα.

Sherry fino.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

Άρθρα και Συνταγές με Αστακός

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Καβούρι

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σκορπίνα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT