Με όσα εποχικά λαχανικά, χόρτα και μυρωδικά στολίζουν αυτό τον μήνα τους πάγκους των λαϊκών αγορών και των μανάβικων θα μαγειρέψουμε αυτή την Κυριακή: με αγκινάρες, αρακά και κουκιά, σπαράγγια, κολοκυθάκια, καυκαλήθρες και μυρώνια, άνηθους και μάραθους, φρέσκα κρεμμυδάκια και χόρτα του βουνού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕαρινό χορτολόγιο της ΕλλάδαςΤα ελληνικά χόρτα της Άνοιξης: γνωστά και άγνωστα είδη Ζουμερά ρολά με… χλοερές γεμίσεις, μυρωδάτα φρικασέ του φούρνου ή της κατσαρόλας με πλούσιο αυγολέμονο –και αβοκαντολέμονο (αξίζει να το δοκιμάσετε, είναι πολύ ωραίο)– τρυφερές αγκινάρες γεμιστές με κιμά, σκεπασμένες με μπεσαμέλ, πράσινα λεμονάτα και ανοιξιάτικα γιουβέτσια είναι μερικά μόνο από όσα μπορούμε να μοιραστούμε με την οικογένεια και τους φίλους τη μέρα που μαζευόμαστε, που μοιραζόμαστε, που απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας φαγητά Στη βεράντα θα στρώσουμε, να χαρούμε τη λιακάδα.

 

Δείτε εδώ 17 ανοιξιάτικες συνταγές για το τραπέζι της Κυριακής:

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κουκιά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών