50'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κατσικάκι φρικασέ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σε άλλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σταμναγκάθι και το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Ρίχνουμε 250 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Με μια κουτάλα ρίχνουμε σταδιακά από το ζουμί της κατσαρόλας στο αυγολέμονο και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υγρά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.