ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσικάκι λεμονάτο με ξινόχοντρο, αμπελοβλάσταρα και μάραθοΚατσικάκι λεμονάτο με ξινόχοντρο, αμπελοβλάσταρα και μάραθο

 

50' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κατσικάκι φρικασέ, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  3. Σε άλλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σταμναγκάθι και το βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  4. Στραγγίζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας. Ρίχνουμε 250 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Με μια κουτάλα ρίχνουμε σταδιακά από το ζουμί της κατσαρόλας στο αυγολέμονο και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  7. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υγρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών