Κοτόπουλο γεμιστό με χόρτα εποχής. Το φανταζόσουν;

1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: για 6 μερίδες

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ το βούτυρο, 60 ml από το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πολτοποιηθούν. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και σταδιακά τα υπόλοιπα χόρτα συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή, λεία κρέμα. Τα χόρτα πρέπει να τα προσθέτουμε σε μικρές δόσεις, για να μπορούν να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, τη φρυγανιά και το κουκουνάρι και τα χτυπάμε να λιώσουν.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Φοράμε γάντια μιας χρήσης (για να μη μυρίσουν τα χέρια μας) και με το ένα χέρι ανασηκώνουμε το δέρμα του κοτόπουλου στο σημείο που καλύπτει το στήθος, για να φτιάξουμε μια είσοδο, και με το άλλο χέρι παίρνουμε μια ποσότητα από την αρωματική κρέμα και τη βάζουμε ανάμεσα στο ψαχνό και στο δέρμα, προσεκτικά ώστε να μη σκιστεί το δέρμα. Σπρώχνουμε με το χέρι μας ώστε η κρέμα να καλύψει τα δύο στήθη και τα πλαϊνά πάνω από τα μπούτια, όσο περισσότερο μπορούμε.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, βυθίζουμε το κοτόπουλο για περίπου 30 δευτερόλεπτα, το βγάζουμε και το στεγνώνουμε. Με αυτόν τον τρόπο σφίγει το δέρμα και κάνει τραγανή κρούστα κατά το ψήσιμο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μέτριο ταψί,αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών