20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για τα παπουτσάκια ορφανά ξεκινάμε και σε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις 5 μελιτζάνες και από τις δύο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο, πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε 2 κουταλιές από το υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την τριμμένη μελιτζάνα, ώσπου να μαραθούν και να ροδίσουν ελαφρώς.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ και μόλις χλιαρύνει ελαφρώς, προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, την ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε τις κομμένες μελιτζάνες σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ που να τις χωράει ακριβώς, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Τις ανοίγουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι ώστε να σχηματίσουμε κοιλότητα και τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C για περίπου 20 λεπτά.
Ούζο Λέσβου που προτείνει ο μάγειρας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.