ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελιτζάνες ιμάμΙμάμ μπαϊλντί: η αυθεντική πολίτικη συνταγή
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τις μελιτζάνες τσακώνικες με φέτα και βασιλικό, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις μελιτζάνες ακριβώς.
  2. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας, τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με λίγο από το λάδι.
  3. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  5. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε (χωρίς να προσθέσουμε νερό) για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, τις πασπαλίζουμε με τον βασιλικό, τις καλύπτουμε με τη σάλτσα και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
  8. Συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι.

Στο ποτήρι μας Αγιωργίτικο ή Merlot.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών