
20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για τις μελιτζάνες τσακώνικες με φέτα και βασιλικό, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις μελιτζάνες ακριβώς.
- Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας, τις αλατίζουμε και τις αλείφουμε με λίγο από το λάδι.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε (χωρίς να προσθέσουμε νερό) για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, τις πασπαλίζουμε με τον βασιλικό, τις καλύπτουμε με τη σάλτσα και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.
- Συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι.
Στο ποτήρι μας Αγιωργίτικο ή Merlot.