ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαδερές αγκινάρες γεμιστές με κουκιά και ρύζιΑγκινάρες γεμιστές με κουκιά και ρύζι από την Πόλη Αγκινάρες που μοιάζουν με βαρκούλες γεμιστές με μπεσαμέλ και κιμά.

40' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Λαδώνουμε ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις αγκινάρες ακριβώς. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις αγκινάρες για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.Τις στραγγίζουμε, τις αραδιάζουμε στο ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε.
  2. Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι για περίπου 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και ο κιμάς να γίνει σπυρωτός. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον πελτέ, το μαϊντανό, αλατοπίπερο και 100 ml νερό. Aνακατεύουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Μπεσαμέλ: Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ τα αυγά με το αλεύρι και 300 ml από το γάλα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Ρίχνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα με το υπόλοιπο γάλα, αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με το σύρμα έως ότου σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  5. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με τον κιμά, καλύπτουμε την επιφάνεια με την μπεσαμέλ και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 109.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών