Ο συνδυασμός του μπράντι,του δυόσμου και του μελιού αφήνει στο κοτόπουλο μια αρωματική και συνάμα πλούσια γεύση.

30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Απλώνουμε σε ταψί (που ιδανικά να χωράει όλα τα υλικά σε μία στρώση) τα λαχανικά και ανάμεσά τους βάζουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε το δυόσμο και το σουσάμι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20 λεπτά, αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Συνοδεύουμε με: Ημίξηρο ροζέ καλά παγωμένο!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών