ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαράγγια με αβοκάντο, μανιτάρια και ντρέσινγκ με σουσάμι, σαλάτα, σπαράγγια, αβοκάντοΣπαράγγια με αβοκάντο, μανιτάρια και ντρέσινγκ με σουσάμι
30' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σπαράγγια και μπράντι απογειώνουν το κοτόπουλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  3. Απλώνουμε σε ταψί (που ιδανικά να χωράει όλα τα υλικά σε μία στρώση) τα λαχανικά και ανάμεσά τους βάζουμε το κοτόπουλο.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε το δυόσμο και το σουσάμι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε για 20 λεπτά, αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Στο ποτήρι μας ένα ημίξηρο ροζέ καλά παγωμένο!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών