20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τηγανιά κοτόπουλου με σπαράγγκια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για άλλα 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και τα λαχανικά να μαλακώσουν λίγο, χωρίς να χάσουν τη ζωντάνια τους.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκορπίζουμε την κάππαρη, τη μαντζουράνα, αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
- Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και σερβίρουμε την τηγανιά κοτόπουλου με σπαράγγια.
Λευκά, αρωματικά, δροσερά κρασιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.