ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖυμαρόπιτα ή κασόπιτα από την ΉπειροΖυμαρόπιτα ή κασόπιτα από την Ήπειρο
30' προετοιμασία
45' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: για ρηχό ταψί 35 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την ζυμαρόπιτα με σπαράγγια, ντοματίνια και δυόσμο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε το ταψί.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα με λίγο αλάτι.
  3. Ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
  4. Προσθέτουμε τη φέτα, τα σπαράγγια, το δυόσμο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Σκορπίζουμε τα ντοματίνια και τα πιέζουμε λίγο να εισχωρήσουν στο χυλό.
  7. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο χαμηλό ράφι του φούρνου για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η πίτα να χρυσίσει στην επιφάνεια και να ξεκολλάνε οι άκρες της από το ταψί.
  8. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT