ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανέστρα με τη χωριάτικη που περίσσεψεΜανέστρα με τη χωριάτικη που περίσσεψε
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μανέστρα με κολοκυθάκια και σπαράγγια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα κολοκύθια και το καλαμπόκι και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  5. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  7. Ρίχνουμε τα σπαράγγια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τη φέτα και σερβίρουμε τη μανέστρα με κολοκυθάκια και σπαράγγια στην κατσαρόλα.

Ανοίγουμε Sauvignon blanc και Μαλαγουζιές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT