Τα ορεκιέτε (orecchiette) είναι παραδοσιακά ζυμαρικ;a της Απουλίας με κοίλο σχήμα – το όνομά τους σημαίνει «αυτάκια» κι όντως έτσι μοιάζουν. Είναι ιδανικά για αυτή τη συνταγή, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε όποια άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά θέλετε.
15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ορικιέτε με φέτα και μάραθα, αρχικά βράζουμε, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
- Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ.τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε στην άκρη.
- Στην άδεια πλέον κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το βούτυρο.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ζυμαρικά) και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σχηματιστεί μια ζουμερή σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν καλά με τη «σάλτσα».
Ανοίγουμε Sauvignon blanc και Μαλαγουζιές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.