ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέταςΠικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέτας Τα ορεκιέτε (orecchiette) είναι παραδοσιακά ζυμαρικ;a της Απουλίας με κοίλο σχήμα – το όνομά τους σημαίνει «αυτάκια» κι όντως έτσι μοιάζουν. Είναι ιδανικά για αυτή τη συνταγή, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε όποια άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά θέλετε.

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ορικιέτε με φέτα και μάραθα, αρχικά βράζουμε, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ.τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε στην άκρη.
  3. Στην άδεια πλέον κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το βούτυρο.
  4. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ζυμαρικά) και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σχηματιστεί μια ζουμερή σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν καλά με τη «σάλτσα».

Ανοίγουμε Sauvignon blanc και Μαλαγουζιές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT