ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣMακαρόνια με αρωματικό πέστο αμυγδάλωνΜακαρόνια με αρωματικό πέστο αμυγδάλων
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα φέτας

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε τα πικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέτας, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα.
  2. Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής σάλτσα.

Ζυμαρικά

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο με την καυτερή πιπερίτσα και το θυμάρι.
  4. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τη σάλτσα φέτας και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  5. Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε τα πικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέτας αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών