Στις Κυκλάδες τη φάβα την κάνουν με λαθούρι και αρακά, στη Λήμνο με τον ντόπιο σπόρο άφκο και στη Λέσβο με μπιζέλια. Οι Κρητικοί πάλι την ετοιμάζουν με ξερά κουκιά και γίνεται γλυκιά, με χλωρή, φρέσκια γεύση, που ταιριάζει πολύ με τη ρακή.
![Κουκόφαβα με άνηθο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/04/koykofava-me-a-nitho-gastronomos-420x560.jpg?v=1712764255)
Στις Κυκλάδες τη φάβα την κάνουν με λαθούρι και αρακά, στη Λήμνο με τον ντόπιο σπόρο άφκο και στη Λέσβο με μπιζέλια. Οι Κρητικοί πάλι την ετοιμάζουν με ξερά κουκιά και γίνεται γλυκιά, με χλωρή, φρέσκια γεύση, που ταιριάζει πολύ με τη ρακή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.