ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσικάκι λεμονάτο με ξινόχοντρο, αμπελοβλάσταρα και μάραθοΚατσικάκι λεμονάτο με ξινόχοντρο, αμπελοβλάσταρα και μάραθο
40' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το κατσικάκι κοκκινιστό με χλωροκούκια, ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα το κρέας στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα, για 5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και τον πελτέ και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε μερικά δευτερόλεπτα, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και περίπου 200 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κουκιά για 2-3 λεπτά και μετά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, για να μαγειρευτούν μαζί, για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Κουκιά

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών