15'
προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε «παϊδάκια» κοτόπουλου με αρωματικά και σπαράγγια, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αλατοπιπερώνουμε τα «παϊδάκια» κοτόπουλου και τα απλώνουμε σε ένα ταψί σε μία στρώση.
- Σκορπίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πατάτες, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε για λίγο, προσθέτουμε και τα σπαράγγια, σκορπίζοντάς τα ομοιόμορφα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε τα «παϊδάκια» κοτόπουλου με αρωματικά και σπαράγγια, πασπαλίζουμε με το ξύσμα, ραντίζουμε με τον λεμονοχυμό και σερβίρουμε.
Ξηρό, κοφτερό Μοσχάτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.