Για λίγες ημέρες ακόμα θα βρίσκουμε τρυφερά σπαράγγια στην αγορά. Επωφελούμαστε από την ευκαιρία και ετοιμάζουμε αυτό το απίθανα μυρωδάτο και φουρνιστό κοτόπουλο. Ανοίγουμε και ένα ξηρό, κοφτερό Μοσχάτο για να το συνοδέψουμε.

Υλικά

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα «παϊδάκια» κοτόπουλου και τα απλώνουμε σε ένα ταψί σε μία στρώση.
  3. Σκορπίζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πατάτες, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
  4. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  5. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, προσθέτουμε και τα σπαράγγια, σκορπίζοντάς τα ομοιόμορφα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά και να ροδίσουν.
  6. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με το ξύσμα, ραντίζουμε με τον λεμονοχυμό και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών