10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κριθαράκι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να λαδωθούν. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-13 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Στο ποτήρι μας: Sauvignon Blanc, ξηρό Μοσχάτο Σάμου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών