20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο γιουβέτσι με σπαράγγια, αρχικά σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά.
  2. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα.
  3. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κριθαράκι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να λαδωθούν.
  4. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε.
  5. Έπειτα, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-13 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  7. Προσθέτουμε, στο κοτόπουλο γιουβέτσι με σπαράγγια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στο ποτήρι μας Sauvignon Blanc, ξηρό Μοσχάτο Σάμου.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών