«Οι καϊκάδες έκαναν την κακαβιά με μία κούπα θαλασσινό νερό αντί για αλάτι κι αν είχαν κέφια και όρεξη, έβγαιναν στη στεριά, στον ταρσανά, κι έστηναν γλέντια με τους εργάτες», λέει ο σεφ Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, που μας έδωσε τη δική του συνταγή.

«Οι καϊκάδες έκαναν την κακαβιά με μία κούπα θαλασσινό νερό αντί για αλάτι κι αν είχαν κέφια και όρεξη, έβγαιναν στη στεριά, στον ταρσανά, κι έστηναν γλέντια με τους εργάτες», λέει ο σεφ Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, που μας έδωσε τη δική του συνταγή.
Τοπικά συριανά κρασιά: Λευκά από Ασύρτικο, Μονεμβασιά, Σεριφιώτικο και λευκή Κουντούρα, όπως επίσης και Μανδηλαριά (ερυθρό) και τσίπουρα από τις ίδιες ποικιλίες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.