«Οι καϊκάδες έκαναν την κακαβιά με μία κούπα θαλασσινό νερό αντί για αλάτι κι αν είχαν κέφια και όρεξη, έβγαιναν στη στεριά, στον ταρσανά, κι έστηναν γλέντια με τους εργάτες», λέει ο σεφ Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, που μας έδωσε τη δική του συνταγή.
![Καππαροσαλάτα σιφναίιικη](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/kapparosalata-sifnaiiiki-gastronomos-420x560.jpg?v=1721300011)
«Οι καϊκάδες έκαναν την κακαβιά με μία κούπα θαλασσινό νερό αντί για αλάτι κι αν είχαν κέφια και όρεξη, έβγαιναν στη στεριά, στον ταρσανά, κι έστηναν γλέντια με τους εργάτες», λέει ο σεφ Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, που μας έδωσε τη δική του συνταγή.
Τοπικά συριανά κρασιά: Λευκά από Ασύρτικο, Μονεμβασιά, Σεριφιώτικο και λευκή Κουντούρα, όπως επίσης και Μανδηλαριά (ερυθρό) και τσίπουρα από τις ίδιες ποικιλίες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.