
20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Ξεπλένουμε τα ψάρια, τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι και βάζουμε στην κοιλιά τους τα δαφνόφυλλα.
- Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, ίσα ίσα να σκορπίσει το άρωμά του.
- Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη μαραθόριζα και τα καρότα και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τον γλυκάνισο και αλατοπίπερο και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C με τη γάστρα ή ένα βαθύ ταψί μέσα, για να ζεσταθεί.
- Ραντίζουμε τα ψάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στις δύο άκρες της γάστρας.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα, σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Γυρίζουμε τα ψάρια από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε στη μέση το κριθαράκι, τον ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε προσεκτικά το κριθαράκι και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε το κριθαράκι με το ψάρι προσεκτικά ξεψαχνισμένο.