ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο γιουβέτσι με σκορπίνα του ΛουκάΤο γιουβέτσι με σκορπίνα του Λουκά
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με σκορπίνες και φρέσκια ντομάτα, αρχικά ξεπλένουμε τα ψάρια, τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και πιπέρι και βάζουμε στην κοιλιά τους τα δαφνόφυλλα.
  2. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, ίσα ίσα να σκορπίσει το άρωμά του.
  4. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη μαραθόριζα και τα καρότα και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον γλυκάνισο και αλατοπίπερο και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
  6. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C με τη γάστρα ή ένα βαθύ ταψί μέσα, για να ζεσταθεί.
  7. Ραντίζουμε τα ψάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στις δύο άκρες της γάστρας.
  8. Ρίχνουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα, σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
  9. Γυρίζουμε τα ψάρια από την άλλη πλευρά, προσθέτουμε στη μέση το κριθαράκι, τον ζεστό ζωμό, ανακατεύουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  10. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε προσεκτικά το κριθαράκι και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  11. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε το κριθαράκι με το ψάρι προσεκτικά ξεψαχνισμένο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών