ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιουβέτσι αστακούΓιουβέτσι αστακού
1 ώρα και 15' προετοιμασία
57' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 12'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με σκορπίνα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί.
  3. Έπειτα, λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε την σκορπίνα.
  4. Τοποθετούμε τη σκορπίνα στο ταψί και το ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  6. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  7. Ρίχνουμε τα κρασιά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  8. Ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό, ανακατεύοντας μέχρι να τον απορροφήσει το κριθαράκι και να μαλακώσει. Μια διαδικασία που θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.
  9. Τακτοποιούμε την σκορπίνα μέσα στην κατσαρόλα.
  10. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, να γίνει καλά η σκορπίνα και να αναμειχθούν οι γεύσεις.
  11. Βγάζουμε την σκορπίνα.
  12. Ρίχνουμε τον πολτό κρεμμυδιού και ανακατεύουμε να αναμειχθεί με το κριθαράκι.
  13. Στη συνέχεια, σκορπίζουμε τον μάραθο και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
  14. Σερβίρουμε τη σκορπίνα ξεψαχνισμένη με το κριθαράκι.

Μυστικά

* Το μυστικό του σεφ είναι ότι αντικαθιστά το βούτυρο, που συνήθως βάζουμε στο τέλος σε ένα ριζότο ή γιουβέτσι για να χυλώσει, με πολτό ψητού κρεμμυδιού που ετοιμάζει ως εξής: Τυλίγει σε αλουμινόχαρτο 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ολόκληρα και ακαθάριστα, και τα ψήνει στον φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρεί το αλουμινόχαρτο, τα ξεφλουδίζει και τα πολτοποιεί στον πολυκόφτη με 100 ml ελαιόλαδο, 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Σκορπίνα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT