30' προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 48'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε τους χυμούς εσπεριδοειδών, το ξύσμα, τη σάλτσα στρειδιών και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε για μισό λεπτό να αναμειχθούν.
  4. Ρίχνουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (χρόνος αρκετός για να γίνουν οι γαρίδες - αν τις αφήσουμε περισσότερο, θα αποκτήσουν λαστιχωτή υφή).
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και το μάνγκο, ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Μυστικά

*oyster sauce, τη βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα

Ένα ανοιχτόχρωμο ροζέ τύπου Προβηγκίας ή μονοποιλικιακό syrah.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μάνγκο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών