30'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 48'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τους χυμούς εσπεριδοειδών, το ξύσμα, τη σάλτσα στρειδιών και τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε για μισό λεπτό να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (χρόνος αρκετός για να γίνουν οι γαρίδες - αν τις αφήσουμε περισσότερο, θα αποκτήσουν λαστιχωτή υφή).
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και το μάνγκο, ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Μυστικά
*oyster sauce, τη βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα
Ένα ανοιχτόχρωμο ροζέ τύπου Προβηγκίας ή μονοποιλικιακό syrah.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 131.