1 ώρα προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τα χόρτα βραστά με λαδολέμονο αβοκάντο, καθαρίζουμε καλά τα χόρτα, ανάλογα με το είδος τους: π.χ. καθαρίζουμε βρούβες, ραδίκια και ζοχούς από σκληρές άκρες και μαραμένα ή σκληρά ή κίτρινα φύλλα.
  2. Πλένουμε ξεχωριστά κάθε είδος, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε διαδοχικά, σε άφθονο αλατισμένο νερό: πρώτα τους ζοχούς και τα ραδίκια που είναι σκληρότερα, έπειτα τα σέσκουλα και τις βρούβες, κ.ο.κ.
  3. Βράζουμε τα σκληρότερα χόρτα για 12-15 λεπτά και τα τρυφερότερα μέχρι 8-10 λεπτά.
  4. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
  5. Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι το αβοκάντο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τις ελιές, την πιπερίτσα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στα χόρτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών