Ελαφριά και πικάντικη, αυτή η σαλάτα με χόρτα νοστιμίζει απίστευτα με το λαδολέμονο με αβοκάντο.

1 ώρα προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 4-6 μερίδες

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε καλά τα χόρτα, ανάλογα με το είδος τους: π.χ. καθαρίζουμε βρούβες, ραδίκια και ζοχούς από σκληρές άκρες και μαραμένα ή σκληρά ή κίτρινα φύλλα. Πλένουμε ξεχωριστά κάθε είδος, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε διαδοχικά, σε άφθονο αλατισμένο νερό: πρώτα τους ζοχούς και τα ραδίκια που είναι σκληρότερα, έπειτα τα σέσκουλα και τις βρούβες, κ.ο.κ.
  2. Βράζουμε τα σκληρότερα χόρτα για 12-15 λεπτά και τα τρυφερότερα μέχρι 8-10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε σε μεγάλη σαλατιέρα.
  3. Σε ένα μπολ λιώνουμε με πιρούνι το αβοκάντο και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τις ελιές, την πιπερίτσα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στα χόρτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών