Αβοκάντο αντί για αυγό χρησιμοποιεί η σεφ για να κάνει στην ουσία, ένα γεμάτο νοστιμιά, σχετικά πηχτό αβοκαντολέμονο, που θα δώσει μοναδική γεύση.

50' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα αβοκάντο - λεμόνι

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα χόρτα, αφαιρώντας τα χοντρά κοτσάνια. Τα χοντροκόβουμε. Τα κολοκυθάκια τα κόβουμε στα τρία και από τους κολοκυθοανθούς αφαιρούμε τους στήμονες στο εσωτερικό τους. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε την αλμύρα και τα βλίτα για 2 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  3. Σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το τσίλι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ρίχνουμε την αλμύρα, τα βλίτα και 500 ml νερό, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τους ανθούς (αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε με λίγο νερό ακόμα) και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού. Σταδιακά προσθέτουμε λίγο λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας (περίπου 1 γεμάτη κουτάλα), το ξύσμα και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το αβοκαντολέμονο στην κατσαρόλα και τη σείουμε, για να πάει παντού η σάλτσα και να αναμειχθεί με το φαγητό.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό με το φιστίκι και λίγο μπούκοβο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 160.

Συνταγές με Βλήτα

Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές με Φιστίκια

Συνταγές με Φρούτα

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών