ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμάρια τηγανητά από το Άγιο ΌροςΚαλαμάρια τηγανητά και το κόλπο του Μοναχού Επιφάνιου για να γίνουν έξτρα τραγανά

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το πιλάφι με μύδια, πρώτα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  2. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρύζι (και τα δύο είδη) και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί.
  4. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 4 κούπες νερό, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  5. Βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  6. Προσθέτουμε τα μύδια (ψίχα και με το κέλυφος) και αλατίζουμε.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για τρία λεπτά.
  8. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και κλείνουμε με το καπάκι.
  9. Αφήνουμε στο σβησμένο μάτι για 10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε, βάζουμε το μαυροπίπερο, τον δυόσμο και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και το πιλάφι μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Άρθρα και Συνταγές με Θαλασσινά

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών