Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη λαγάνα, ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο και λείο.
- Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε χλιαρό σημείο της κουζίνας να ξεκουραστεί, για περίπου 15 λεπτά.
- Κόβουμε το ζυμάρι σε δύο ίσα κομμάτια και τα πιέζουμε με τις παλάμες μας να πλατύνουν και να φτάσουν να έχουν πάχος περίπου 1,5 εκ.
- Κάνουμε εδώ κι εκεί δαχτυλιές επάνω στην επιφάνειά τους ή τα τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τα πασπαλίζουμε πολύ καλά με σουσάμι και τα αφήνουμε σε λαδωμένο ταψί, ξεσκέπαστα, για 20-25 λεπτά να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε τις λαγάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.