40' προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 56'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια (πετάμε όσα είναι ανοιχτά), 100 ml νερό, σκεπάζουμε καλά με καπάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
  2. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, αλατοπίπερο και το σαφράν και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το λάδι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  5. Σερβίρουμε τα μύδια αχνιστά με πιλάφι.

Sauvignon Βlanc, στεριανά Ασύρτικα, Μαλαγουζιές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών