40'
προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 56'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα μύδια αχνιστά με σαφράν, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια (πετάμε όσα είναι ανοιχτά), 100 ml νερό, σκεπάζουμε καλά με καπάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν.
- Ρίχνουμε το κρασί, αλατοπίπερο και το σαφράν και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το λάδι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε τα μύδια αχνιστά με πιλάφι.
Sauvignon Βlanc, στεριανά Ασύρτικα, Μαλαγουζιές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.