
40'
προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 56'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τα μύδια (πετάμε όσα είναι ανοιχτά), 100 ml νερό, σκεπάζουμε καλά με καπάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν.
- Ρίχνουμε το κρασί, αλατοπίπερο και το σαφράν και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το λάδι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Σερβίρουμε τα μύδια αχνιστά με πιλάφι.
Sauvignon Βlanc, στεριανά Ασύρτικα, Μαλαγουζιές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 155.