ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές γιαχνί με άγρια χόρταΣουπιές γιαχνί με άγρια χόρτα

«Τις μαγείρευαν πολύ και η γιαγιά μου και η μαμά μου. Οι Τούρκοι τότε δεν έδιναν σημασία στα θαλασσινά, κυρίως οι Έλληνες τα έτρωγαν.». Μάς λέει η Θέμις Παπαδοπούλου.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις σουπιές με ρύζι ξεκινάμε, ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και τις σουπιές, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά ή μέχρι οι σουπιές να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό χωριστά.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα και τον μαϊντανό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου έβρασαν οι σουπιές και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις σουπιές, πασπαλίζουμε με την κανέλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε 2 1⁄2 φλιτζάνια από το νερό όπου έβρασαν οι σουπιές και το ρύζι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρύζι.
  6. Σερβίρουμε τις σουπιές με το ρύζι και διακοσμούμε με τα ντοματάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών