ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣπαγγέτι βόνγκολεΣπαγγέτι βόνγκολε
1 ώρα προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις ταλιατέλες με γαρίδες και ανάμεικτα όστρακα σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά (προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό).
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
  3. Μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα μπολ.
  4. Βάζουμε την ίδια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα οστρακοειδή, το σκόρδο, το ούζο, το λεμόνι και 100 ml νερό, σκεπάζουμε και τα αχνίζουμε όλα μαζί για 5 λεπτά ίσα να ανοίξουν.
  5. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  6. Σουρώνουμε το ζουμί και το κρατάμε στην άκρη.
  7. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά για 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Τα σουρώνουμε, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα θαλασσινά με τα υγρά που άφησαν στο πιάτο, το ζουμί που κρατήσαμε στην άκρη, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το ξύσμα και αλατοπίπερο.
  9. Ζεσταίνουμε τη μακαρονάδα για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, να αναμειχθούν οι γεύσεις. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνια / Όστρακα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών