30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Για τις γαρίδες

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και όλα τα υλικά για τις γαρίδες, εκτός από τις γαρίδες, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.
  5. Βγάζουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  6. Πετάμε τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Αφαιρούμε τα κεφάλια των γαρίδων και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με το λεμόνι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  8. Χτυπάμε μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια (χωρίς να λιώσουν εντελώς) και σουρώνουμε πιέζοντας.
  9. Προσθέτουμε στο λαδολέμονο το ξύσμα και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  10. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας ουρές και κελύφη, και τις κόβουμε στη μέση οριζόντια.
  11. Ανακατεύουμε τα χόρτα με τις γαρίδες και το μισό ντρέσινγκ.
  12. Σερβίρουμε με το υπόλοιπο σε μπολάκι.

Μυστικά

«Τα κεφάλια από τις γαρίδες είναι απαραίτητα για να εμπλουτίσουμε το λαδολέμονο και να περάσουμε όλη τη γεύση στο πιάτο», τονίζουν οι σεφ.

Έναν Ροδίτη, μια Μαντινεία.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών