30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για τη μαγιονέζα αβοκάντο
Για τη σαλάτα
Για τις γαρίδες
Διαδικασία
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη «μαγιονέζα» μαζί με 2 κοφτές κουτ. σούπας νερό.
- Αδειάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος, βάζουμε μέσα και τα κουκούτσια που είχαμε κρατήσει στην άκρη ώστε να μην οξειδωθεί η κρέμα και αλλοιωθεί το χρώμα της, καλύπτουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.
- Λίγο πριν από το σερβίρισμα αφαιρούμε και πετάμε τα κουκούτσια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα με αλατοπίπερο (ντρέσινγκ δεν χρειάζεται, γιατί έχουμε τη μαγιονέζα αβοκάντο).
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1/2 μόνο λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε κάθε πιάτο βάζουμε 1-2 κουτ. σούπας από τη μαγιονέζα αβοκάντο, λίγη σαλάτα και από 3-4 γαρίδες.
- Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο και σερβίρουμε.