
15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις γαρίδες με μανταρίνι και κινέζικο λάχανο, σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το χοντροκομμένο λάχανο και το ζεματίζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Το στραγγίζουμε.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό μανταρινιού, τη sweet chilli sauce, τη σόγια και το τζίντζερ.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1/2 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε από το τηγάνι.
- Ρίχνουμε το λάχανο, τις φέτες μανταρινιού, τη φλούδα και το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
- Αλατίζουμε με μέτρο και καρυκεύουμε με λίγο πιπέρι.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες με μανταρίνι και κινέζικο λάχανο αμέσως.
Το ιδιαίτερο άρωμα του μανταρινιού, απαιτεί στα ποτήρια ξηρά, κοφτερά κρασιά από λευκές αρωματικές ποικιλίες: Μοσχάτα και Gewürztraminer.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.