Παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή με τις γαρίδες σχεδόν ωμές, «ψημένες» μόνο στην όξινη σάλτσα. Αν δεν τις θέλουμε ωμές, τις βράζουμε για 1 λεπτό σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει.

40' προετοιμασία
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Ανοίγουμε τις γαρίδες κατά μήκος στη μέση, σαν πεταλούδες, και τις ανακατεύουμε με τις κοπανισμένες πιπεριές, τον χυμό λάιμ, το ξύσμα και αλατοπίπερο. Τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα πορτοκάλια, το αβοκάντο, το αγγούρι, το κρεμμύδι και από πάνω τις γαρίδες με όση από τη «σάλτσα» αντέχουν τα γούστα μας. Σκορπίζουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.
  2. Στο ποτήρι μας Μοσχάτο, Βιδιανό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών