20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γαρίδες με μανέστρα, η διαδικασία είναι η εξής: Στον ταβά ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε τη μανέστρα, ξανά ανακατεύουμε για 1 λεπτό και συμπληρώνουμε τρία ποτήρια ζεστό νερό.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει η μανέστρα και να χυλώσει το φαγητό.
- Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες καιτο κύμινο, ανακατεύουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά.
- Βάζουμε και τις υπόλοιπες γαρίδες, αραδιάζοντάς τες ομοιόμορφα.
- Χαμηλώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγομαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει καλά η μανέστρα. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.