![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
25' παρασκευή
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την πατατοσαλάτα με πορτοκάλι, ελιές και ξερό κρεμμύδι, ξεκινάμε βράζοντας τις πατάτες σε αλατισμένο νερό που να τις σκεπάζει και, μόλις μαλακώσουν, τις σουρώνουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φετάκια από τα πορτοκάλια, το κρεμμύδι, τις ελιές -μαύρες και πράσινες- και προσθέτουμε τις πατάτες.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά, αλλά απαλά.
- Η πατατοσαλάτα με πορτοκάλι, ελιές και ξερό κρεμμύδι σερβίρεται χλιαρή ή κρύα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 94.