ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαβουροσαλάτα Bloody MaryΚαβουροσαλάτα Bloody Mary
40' προετοιμασία
3' ψήσιμο
Σύνολο: 43'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τις γαρίδες

Για τη σάλτσα «Βloody Mary»

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις γαρίδες «Bloody Mary» αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία.
  2. Βάζουμε τις γαρίδες σε μπολ, τις περιχύνουμε με το λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
  4. Μόλις τις βγάλουμε, τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  5. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  6. Μοιράζουμε τις γαρίδες στις φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.
  7. Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές, πασπαλισμένες με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.
  8. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα Bloody Mary σε μπολάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών