
40'
προετοιμασία
3' ψήσιμο
Σύνολο: 43'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τις γαρίδες
Για τη σάλτσα «Βloody Mary»
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις γαρίδες «Bloody Mary» αρχικά προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία.
- Βάζουμε τις γαρίδες σε μπολ, τις περιχύνουμε με το λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
- Τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις τις βγάλουμε, τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
- Μοιράζουμε τις γαρίδες στις φρυγανισμένες φέτες μπαγκέτας και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές, πασπαλισμένες με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με τη σάλτσα Bloody Mary σε μπολάκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.